Åh, ja du kan. Hvis du vil. (Første i en serie af formaninger til at sy.)

May 5, 2022 Clothing

masser og masser af folk, på det seneste, har kigget på, hvad jeg bærer, drog en massiv suk, og sagde “Jeg kunne aldrig sy.” Jeg forsøger altid at fortælle dem, at “Ja! Du også kan sy!” men derefter elevator døre lukker og min monolog er afskåret for tidligt. Så jeg tænkte jeg ville skrive det her. Du også kan sy!

Syning, grundlæggende syning, er egentlig ikke så kompliceret. Hvis du kan lave mad eller køre bil, kan du sy. (Hvis du hverken kan tilberede eller køre bil, har du sandsynligvis bor i Manhattan, og kan gå tage syning klasser på FIT.)

Det trick til at lære at sy, er dette: begynde i det små. Forsøg ikke at Oscar de la Renta mønster som din første go-runde – gøre noget som enkeltheden nederdel ovenfor. Vær tålmodig: gøre én lidt ad gangen, og stop før du får frustreret. (Må ikke, af kærlighed til pete, starter din første syprojekt på 05:00 og forventer at bære det ud på natten. Starter det den første lørdag i måneden, og forventer at bære det den sidste.)

Stil spørgsmål: finde en god stof butik, gå på en langsom tid, og se om du kan hestestald en venlig medarbejder, der blidt vil tale dig ud af at bruge øjenvipper strik til dit første projekt. gå gennem butikken og røre alle stoffet. (Bare rolig, hvis dine hænder er rene, de vil ikke have noget imod. De er vant til det.) Rettelse i dit hoved, hvad silke Charmeuse føles, hvad bomuld twill føles, hvad uld jersey føles, så når du læse mønster konvolutter, du vil vide, hvad de taler om.

Lave noget baggrund læsning – få et par syning bøger fra biblioteket og læse dem igennem, ligesom du ville læse en kogebog, næsten. Hvad lyder sjovt? Hvad læser du tre gange og stadig ikke forstår? (Tip: at sidste sandsynligvis involverer lynlåse.) Kig gennem dit skab og tage noter: hvad gør du bære mest? derefter forsøge at finde en grundlæggende mønster, der følger de samme linjer.

Må ikke antage, at du har brug for en dyr (eller fancy-broderi, gør-alting-men-make-du-pocheret-æg) maker ideel slukket. Se om du kan Craigslist én (selvom hvis du gør det får det tunet op, før du begynder at sy, og aspekt i prisen på en tune-up [$ 50-100] i dit budget), eller spørg din lokale syning reparation butik om en “starter “maskine. De ved, at hvis de kan få dig sy de vil have din tjeneste for livet, og at du vil opgradere!

Jeg tror at lære at sy har en masse ligheder med at lære at gøre andre ting: starte langsomt og enkel. Gør din læsning. Du må ikke presse dig selv, indtil du er frustreret og klar til at give op – holde det sjovt. Må ikke investere i et ton af dyrt udstyr, indtil du ved, du virkelig vil nyde det. bede om hjælp. fortælle dig selv, “jeg kan gøre dette!” indtil du lyder som en karakter i lørdag morgen børns tv-programmer. Skyl, gentag!

Del dette:
Twitter.
Facebook.

Sådan her:
Ligesom loading …

Relaterede

Kjole en dag guide til at lære at sy: Del OneFebruary 5, 2008
Så hvad? 10. december 2008 med 143 kommentarer
Hvordan man vælger en syning MachineJanuary 3, 2008With 79 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *