Og hvad så?

May 28, 2022 Clothing

Jeg fik en virkelig interessant kommentar fra Xan denne morgen på McCardell opdatering jeg indsendt et stykke tid tilbage:

For det første har det været med fantastisk vanskelighed, at jeg har fundet tid til endelig kommentar til dette indlæg.

En rigtig parodi faktisk-silke charmeuse sprøjtes med grundfarver til denne Claire McCardell kjole? Ikke alene giver mig myrekryb, satse jeg den fine designer af mønsteret er rullende over i sin grav.

Jeg har haft den nervepirrende oplevelse igen og igen at se syprojekter online løbet af de sidste par år båret fra folk syning noget bare for at sy noget i stedet for at gøre det på en respektabel hvis ikke korrekt.

Med venlig her er tydeligvis et sådant projekt. Jeg forstår ønsker at sy fra ens stash af stof, men først til lemlæster charmeuse med spray dimensionering og derefter at gøre det for at ‘skohorn’ det ind i en Claire McCardell kjole mønster for hvilke slatne, drapering stoffer aldrig var meningen, hvad er pointen ? Hvad skete der med smag? Går du hvor som helst iført denne kjole? Er det brugbart som en beklædningsgenstand?

Pyt det faktum, at de trykte ikke blev modsvaret langs midterlinien af fronten som San Antonio sagsøge påpegede på Nov.13-det er simpelthen forfærdeligt.

Som altid, jeg er helt støtte nogen ret til at blive rystet over hvad jeg bære, og at være vokal i deres misbilligelse. De Gustibus, og alt det, men jeg havde lyst til at svare på denne kommentar, og ikke bare i kommentaren tråd.

(Første, jeg ønskede at præcisere en ting – silken blev ikke sprøjtet med dimensionering, det blev behandlet med Sullivans stof Stabilizer Spray, som vaskes ud, før iført Den Sullivans gør stoffet lettere at klippe og sy, men påvirker ikke. stoffets “hånd” efter vask.)

Det er den del, jeg virkelig ønskede at reagere på:

Jeg har haft den nervepirrende oplevelse igen og igen at se syprojekter online løbet af de sidste par år båret fra folk syning noget bare for at sy noget i stedet for at gøre det på en respektabel hvis ikke korrekt.

Det er frygten for at støde på denne snobbet holdning, at jeg synes holder så mange mennesker fra syning, og jeg tror, det er sådan en skam. Ja, den kjole var ikke den bedste jeg nogensinde har gjort, men – hvad så? Jeg gjorde bære kjolen (til et bryllup), og jeg fik nogle pæne komplimenter på det (fra folk, der ikke vidste, jeg gjorde det, btw).

Endnu vigtigere er, jeg lært noget af at gøre denne kjole. Det var et eksperiment. Det var en udforskning. Man lærer meget mere fra at forsøge noget nyt end fra at gøre alt i “respektable hvis ikke korrekt” måde.

Jeg siger ikke “smide alle reglerne ud af vinduet!” (Jeg ville ikke have gjort, at kjole ud af plast indkøbsposer eller polyester dobbelt-strik), men jeg vil hellere leve mit liv prøve nye ting (som ikke altid er garanteret at arbejde) end at sikre jeg kun gjorde præcis, hvad der er sket før, hvad der er “respektable og korrekt”, og intet andet. Hvis du kun kommer til at følge en opskrift, hvorfor ikke investere i et par maling-by-nummer kits? (Det er derfor, jeg altid ignorere dem, “Kopier Ready-to-wear!” Artikler i sy magasiner. Hvis jeg ønskede “ready-to-wear”, jeg ville købe “ready-to-wear,” mennesker.)

Det er det tøj jeg gør fra mærkelige stoffer, i virkeligheden, der har gjort mig den lykkeligste. Camouflage og stripey nederdele, og gardin-stof kjoler, og om og om.

Men, virkelig – “nervepirrende”? Hvis at se andre folks ikke-helt-rigtige (ved dine standarder) indsats giver dig faktiske tarm smerter, kan du tage nogle dybe indåndinger og gentag “Dette er ikke mit problem”, indtil det går væk.

Designeren af mønstret, Claire McCardell, var selv en innovator. Hun banebrydende ballet hjemmesko som sko, som ville have været hverken respektabel eller rette i nogle folks øjne, når hun først gjorde det – men hun lod ikke at stoppe hende.

Hvis du lige er begyndt at lære at sy, og du er bekymret for holdninger som Xan s, tror et øjeblik om, hvad du vil have mere: Gør noget, der er “perfekt” af en andens standarder? Eller oplevelsen og glæden ved planlægning, syning, og i sidste ende bærer noget, der er en afspejling af dig, og ikke hvad der svarer til emballerede kage mix? Jeg ved, hvad mit svar er.

Del dette:
Twitter.
Facebook.

Sådan her:
Ligesom loading …

Relaterede

Åh, ja du kan. Hvis du vil. (Første i en serie af formaninger til at sy.) September 28, 2006
Mere fra min closetJanuary 29, 2007
Godt nytår! 4. januar 2010 med 49 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *